(NF) Преизчисляване на пенсиите в две стъпки са коментирали „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Има такъв народ“

NF 19:05:02 26-07-2021
IS1904NF.029
ИТН – „Изправи се БГ! Ние идваме“ – социална политика

Преизчисляване на пенсиите в две стъпки са коментирали „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Има такъв народ“

image0 (9K)

София, 26 юли /Теодора Цанева, БТА/
Имаме съвпадение в икономическата и финансовата част на програмите. Основно разговорът беше по отношение на предстоящите краткосрочни и дългосрочни решения, които трябва да вземе парламентът по отношение на най-уязвимите групи. Това каза пред журналисти председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова след експертна среща с „Има такъв народ“.
Коментирахме преизчисляване на пенсиите в две стъпки – от 1 октомври в резултат на актуализация на бюджета, която ще бъде направена през следващия месец, и от 1 януари промените за пенсиите да продължат, както и подкрепата за най-уязвимите групи, съобщи тя.
Нашето настояване е минималната пенсия да стане 369 лева, да стигне прага на бедност и да бъдат повишени всички останали пенсии или на база осигурителен доход от някоя от последните години, или с повишаване на коефициента на всяка година осигурителен стаж, посочи Манолова.
Със сигурност ще има промени от 1 октомври, продължаваме да уточняваме детайлите, коментира тя и заяви, че няма да отстъпят да има преизчисляване от 1 октомври и минималната пенсия да е 369 лева, както и подкрепа за семействата с деца и за хората с увреждания.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!