(NF) Руският посланик се върна в САЩ – броени дни след споразумението, постигнато на срещата между Байдън и Путин в Женева

NF 23:20:01 20-06-2021
DI2319NF.002
САЩ – Русия – дипломация – посланик

Руският посланик се върна в САЩ –
броени дни след споразумението, постигнато
на срещата между Байдън и Путин в Женева

image0 (9K)

Москва, 20 юни /БТА/
Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов се върна в САЩ след тримесечно отсъствие и от утре ще се заеме със задълженията си, предаде ДПА.
Антонов беше отзован след протест на Москва заради изказвания на американския президент Джо Байдън през март в телевизионно интервю. Запитан тогава смята ли, че руският президент Владимир Путин е убиец, Байдън отговори утвърдително.
Посланикът каза, че ще се върне към задълженията си от утре. „Задачата е просто да работим и да приложим позитивните думи, които произнесоха президентите“ на срещата си в Женева миналата седмица, подчерта той след пристигането си на международното летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк.
Изявлението на съветника по националната сигурност на президента Байдън – Джейк Съливан, че Вашингтон готви нови санкции срещу Русия „не беше сигналът, който всички очаквахме след срещата на високо равнище“, отбеляза Антонов, цитиран от ТАСС.
Мисля, че е невъзможно отношенията между държавите да се стабилизират и подобряват чрез санкции. Задачата сега е да се възстанови диалогът, допълни той.
/АГ, ДИ/
/ДИ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!