НАЙ-НОВИ:

(NF) С промяна на предназначението на средствата за карго летището в Щип ще бъдат реализирани над 90 инфраструктурни проекта

NF 19:40:01 15-06-2021
PK1939NF.019
Република Северна Македония – инфраструктурни проекти

С промяна на предназначението на средствата
за карго летището в Щип ще бъдат реализирани
над 90 инфраструктурни проекта

Скопие, 15 юни /БТА/
Над 90 инфраструктурни проекта на обща стойност 49,7 милиона евро ще бъдат реализирани със средствата, които бяха предназначени за изграждането на карго летище в Щип, предаде специално за БТА агенция МИА.
В първата фаза ще бъдат реализирани 23 проекта на обща стойност 9,9 милиона евро, договорите по които днес бяха връчени на общините.
Втората фаза е планирана за началото на юли, а третата – към края на юли. Става дума за проекти за изграждане на водопроводни мрежи, канализация и водопроводна мрежа, реконструкция на локални пътища, доизграждане на детски градини, реконструкция на основни и средни училища, резервоари за вода и други проекти. Освен за инфраструктурни проекти в общините, част от средствата ще бъдат предзназначени и за разширяване на капацитетите на двете летища в страната.
„Главната цел е укрепване на инфраструктурата и подобряване на условията на живот на местно ниво. Продължаваме да поддържаме трайни обекти, тъй като изграждането на местната пътна инфраструктура, на водоснабдителната мрежа, канализационните мрежи, реконструкциите, изграждането на градинки и училища и спортни обекти, на здравни заведения са за по-добър живот на гражданите, за нови работни места и икономическо развитие“, изтъкна премиерът Зоран Заев на връчването на договорите днес.
Той добави, че правителството се обявява за равномерно регионално развитие и засилване на децентрализацията с трансфер на компетенциите от централно на местно ниво.
Изпълнителният директор и председател на „ТАВ Аеродроми“ Сани Шенер изтъкна, че за три години ще бъдат инвестирани 35 милиона евро в 99 общински проекта и 14,7 милиона евро за двете съществуващи летища.
Шенер добави, че досега в двете летища са били инвестирани 130 милиона евро, както и че се отбелязва четирикратен ръст на броя на пътниците за 10 години. През 2019 г. според него на двете летища са преминали 2,7 милиона пътници. /РА/

/ПК/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon