(NF) Франция и Великобритания засилват сътрудничеството си в борбата с тероризма

NF 22:38:31 26-07-2021
GG2236NF.005
Франция – Великобритания – антитероризъм – сътрудничество

Франция и Великобритания
засилват сътрудничеството
си в борбата с тероризма

Париж, 26 юли /БТА/
Франция и Великобритания се споразумяха днес да засилят сътрудничеството си в борбата с тероризма в сферата на морските транспортни връзки през Ламанша, съобщиха британските министерства на външните и на вътрешните работи в съвместно комюнике, цитирано от Франс прес.
Споразумението, сключено по време на посещение в Париж на британския външен министър Доминик Рааб и на министъра на отбраната Бен Уолъс, обхваща сигурността на борда на кораби, включително фериботи, плаващи между двете страни. То предвижда обмен на информация за „потенциални заплахи за сигурността“ и засилена координация в случай на атаки или инциденти, с възможни съвместни действия, съобщиха британските власти.
„Подписаният днес Договор за морска сигурност между Великобритания и Франция ще засили способността ни да реагираме съвместно, бързо и ефективно на терористични заплахи в Ламанша“, посочи в комюникето Доминик Рааб.
Британските министри на външните работи и на отбраната се срещнаха също с френските си колеги Жан-Ив Льо Дриан и Флоранс Парли в рамките на формата „2+2“, иницииран от Договора за военно сътрудничество от 2010 г.
Четиримата министри са „дефинирали основните сфери на двустранно стратегическо сътрудничество“ за следващите няколко години, от Индийско-тихоокеанския регион до киберзаплахите, се уточнява в комюнике на френското външно министерство.

АМ

/ГГ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!