Никол Кидман обявена за най-лоша актриса

Журито на наградите БАРФТА (британският еквивалент на американските „Златни малинки“ ) обяви победителката в категория най-лошата актриса. Отдавна е ясно, че да играеш принцеса в киното, рядко ти носи дивиденти. Може би, по тази причина Никол Кидман беше провъзгласена от „Британската академия за глупави филми и ужасна игра“ за най-некадърната актриса заради ролята, с която тя пресъздава Грейс Кели във филма „Принцесата на Монако”.

Лентата беше показана на миналогодишното издание на фестивала в Кан, като беше посрещната със смях в залата.

Журито на БАРФТА окачестви филма като „позора на Монако” и още „лента, в която решителна жена се опитва да накара супербогатите хора да си плащат данъците.”

Миналата година журито на британските „Златни малинки” разкритикува остро и биографичната лента за принцеса Даяна и филмът си спечели призовете за най-лош филм и за най-лоша актриса – Наоми Уотс, отново австралийка. Критиците нарекоха нейното изпълнение „провал в библейски мащаб”.

Награда БАРФТА е печелена и от филм, режисиран от Мадона – W.E., за историята на разведената американка Уолис Симпсън и абдикиралия заради любовта си към нея престолонаследник на Британската империя Едуард VIII.


image0 (9K)