Николай Йосифов ще ни представя в Националния конкурс „Пожарникар на годината“

На 19.01.2016г. в сградата на РСПБЗН – Стара Загора беше проведен областния етап от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Призът се дава на служители с висок принос за осигуряване пожарната безопасност на населението и тяхното имущество през 2015г. Победителите бяха наградени от ръководството на РДПБЗН:

Христо Пеев

Oт направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности: Христо Георгиев Пеев – старши пожарникар в група ПГ и СД при РСПБЗН – Казанлък.

Oт направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на старши ръководни, ръководни и изпълнителски длъжности: инж.

Цветомир Цонков

Цветомир Йонков Цонков – инспектор в група ДПК и ПД при РСПБЗН – Казанлък.

От направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности: Николай Иванов Йосифов – мл. инспектор в група ДПК и ПД при РСПБЗН – ТЕЦ Марица –  изток 2.

За участие в националния заключителен етап на конкурса беше номиниран: Николай Иванов Йосифов.

Николай Иванов Йосифов участва активно в извършването на тематичните и контролни проверки в ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД, а също така и в подготовка и обучение на доброволните ядра по цехове и отдели към електроцентралата. Мл. инсп. Йосифов е извършил 13 бр. контролни проверки от които 9 бр. по ново строителство. Тематичните проверки са 1252, при които са проверени и контролирани 983 бр. актове за огневи работи. Редовно участва в обучението и инструктажите на изпълнителите и ръководителите на огневи работи на всички външни фирми участващи в ремонтната дейност в ,,ТЕЦ Марица Изток 2ЕАД. Провел е 18 бр. обучения по противопожарна тематика на изпълнителите и ръководителите на огневи работи – общо на 129 заварчици. За констатирани нарушения на правилата и нормите на пожарна безопасност е съставил 2 бр. констативни актове. Връчил е 26 бр. разпоредителни документи, като е предписал за изпълнение 51 бр. мероприятия.

Важно е да се отбележи една негова проявена самоинициатива свързана с оказване на помощ на пострадали граждани при ПТП. На 26 юни 2015 г. на околовръстния път между с. Богомилово и гр. Стара Загора е възникнало ПТП. Движейки се в същата посока по това време мл. инсп. Николай Йосифов веднага спира и реагира, като започва да евакуира пострадалите от преобърналия се автомобил. Заедно с други водачи на МПС изправя автомобила на колела и взема мерки за обезопасяването му така, че да не създава опасност за пътната обстановка. В знак на признателност за оказаната помощ е изпратено до ръководството на РДПБЗН гр. Стара Загора благодарствено писмо от потърпевшата при пътно-транспортното произшествие .

Красимира Янкова

Recent Posts

ЦКБ подкрепя международния турнир по таекуондо TURBO TROPHY

Състезанието ще се проведе на 11 май в зала "Асикс Арена" в София...

3 минути ago

Експерт: Лесно е да се заиграеш с хляба преди избори

В последните минути НС реши съдбата му...

4 минути ago

Мария Дуковска: Очаквайте много забавления и награди за цялото семейство на Day off – Family time

Ателие за приказки, ретро кът и много приключения ще зарадват посетителите на първото семейно събитие…

11 минути ago

МАТЕМАТИЧЕСКИ ЗВЕЗДИ НА СТАРА ЗАГОРА ЗА 2024 Г.

МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ ЗВЕЗДИ НА СТАРА ЗАГОРА ЗА 2024 Г., съобщиха за ЗАРАТА На 11 май от…

един час ago

Day off – Family time – виртуални приключения и игри на открито

Събитието е тази събота от 10 до 18 часа...

един час ago
image0 (9K)