ИЗБРАНИ

Нинова: Редом с другите кандидати ще поискам доверието на членовете и симпатизантите на БСП

„Благодаря на всички гласували за БСП, на всички членове, симпатизанти и всички работили в кампанията“. Това заяви председателят на БСП пред медиите.

„Искам да им дам кураж, защото въпреки загубата, БСП е единствената партия, която  повишава гласовете си на тези евроизбори с 30 хил., единствената партия, която увеличава броя на евродепутатите си  в Европа,  в това състезание, където участват 25 социалистически и социалдемократически партии- ние сме на 5-то място. Имайте самочувствие и сили да продължим напред“, каза още тя.

Нинова коментира, че въпреки това БСП е загубила изборите и смята, че отговорността трябва да е на всички. „Моята представа за морал и достойнство в политиката означава първият да поеме най-голямата отговорност. Затова днес, преди началото на Националния съвет, преди приемането на дневния ред, направих обръщение и подадох своята оставка пред НС и поисках свикване на конгреса на 15-ти юни“, обясни лидерът на левицата.

По думите й, тъй като Конгресът е органът, който я е избрал, по устав той трябва да констатира оставката и да я приеме.

По-рано днес стана ясно, че лидерът на БСП въпреки спекулациите по неин адрес, ще подаде оставка, но ще се бори отново за лидерския пост в Столетницата.

„След 15-ти юни ще се приемат правилата за избор на председател  пряко от цялата партия“, каза още тя и допълни, че когато тези правила бъдат приети, кандидатите ще се явят на състезание пред цялата партия за избор на нов председател. „Когато това се случи, възнамерявам заедно с другите кандидати да се явя, скъпи членове и симпатизанти на БСП, пред вас за вашето доверие отново“, заключи Корнелия Нинова.  

 

 

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Как се унищожават границите между патриотарство и експертност в историята

Мнозинството историци служат на държавата и изработената от нея в моментна официална политика....

2 часа ago

Директор: Безплатните учебници са безплатни… донякъде

Пълната свобода на избора би довела до разход за училищата...

2 часа ago

За кои зодии май ще е фантастичен месец?

Вижте дали вашата е сред тях...

2 часа ago

Времето утре: Слънчево, тихо, температурите – до 25 градуса

В понеделник и вторник ще е слънчево...

3 часа ago
image0 (9K)