Крими новини

Нова измама: Мургави шарлатанки обикалят домовете, просят стари дрехи и предлагат разваляне на магии

Възрастни хора стават жертва на нова измама. 85-годишна жена от столичен квартал разказва как е изгоряла с 2 бона.

Жертви на мошеничките алармират, че мургави обикалят домовете, просят стари дрехи и предлагат разваляне на магии. Резултататът от това  са задигнати  пари, които наивните домакини дават. Една от пътърпевшите е 85-годишната Вяра от столичния квартал „Лозенец“, която разказа как е била ужилена преди няколко дни, предаде TrafficNews.

Случилото се е съкрушило жената и тя все още не може да се съвземе от лъжата и факта, че искайки да направи добро е била излъгана и ограбена.

„Една циганка дойде, носеше някакви блузи, парцали, попита ме дали мога да й помогна като и дам някоя стара дрешка. Казах й, че мога да й дам, само че трябва да се уговорим кога да дойде, за да й подбера. Имам дрехи, които вместо да ги хвърлям в боклука, ще ги подаря. А аз винаги съм имала маркови и хубави дрехи”, разказа жената.

Възрастната жена поканила измамничката в дома си, за да се разберат.

„Тя влезе в коридора и взе да ми обяснява, че е гледачка. Казва: „Дай сега тук едно яйце, защото виждам магия“. Ей такива едни глупости взе да ми говори”, споделя 85-годишната жена.

След това псевдо магьосницата казала да сложи всички пари, които има, в едно парче плат. Вяра не разполагала с голяма сума, но държала в апартамента си 2 хиляди лева, които като касиерка на входа била събрала от съседите си. Сложила парите в парче плат и ги дала на измамничката, за да ги „пречисти”. След това ромката върнала пърчето плат и и казала и да го сложи под възглавницата си за една нощ.

„Замислих се под каква възглавница да ги слагам и т.н. Отварям плата и виждам сложени вестници, а парите ги няма”, връща лентата назад за преживения кошмар Вяра.

Възрастната жена не подала веднага сигнал в полицията, тъй като била шокирана от случилото се и и трябвало време да осъзнае какво точно е станало.

„Тя е звъняла и на другите съседи. Аз ги питам кой я пусна във входа. Някоя от по-долните етажи ѝ е отворил, тя не е звъняла на моя звънец. После ми казаха, че циганката им била обяснила, че една жена горе я викала”, разказва пенсионерката.

В блока на 85-годишната жена в „Лозенец” живеят предимно възрастни хора, които остават сами през деня. Вероятно по тази причина измамничката е набелязала точно нейния вход. За момента мошеничката не е задържана и може би продължава да мами хора, склонни да се подведат на лъжите й. Вяра е категорична, че ако види извършителката ще може да я разпознае, но засега полицията не е успяла да я открие.

„Вижте, аз съм възрастна жена, пенсионер и това нещо просто ме довършва. Аз съм на 85 години, не съм допускала такова безобразие, просто съм смазана”, изплака излъганата жена.

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

Премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър във вторник

Той посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”...

50 минути ago

Един от най-натоварените столични булеварди остава с две ленти

Изненадващите промени в центъра на София покачиха напрежението...

един час ago

Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти

Мъжът признал, че пътувал до Австрия няколко пъти месечно...

2 часа ago

МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол

Съставени са 3253 фиша и 801 акта...

2 часа ago

Нов живот за легендарната болница в Радунци, комплексът ще е готов през 2026 г.

Инвеститор ще я възстановява, ще има болнична част и санаториум...

2 часа ago
image0 (9K)