НОВОСТ В ОНКОЛОГИЯТА

Историите на някои от най-успешните компании започва от малкия старт.

Подобна хронология на развитие следва и българската компания Медикалфарм, която след две години усърдна работа наложи един успешен продукт в сферата на онкологията. Витацептин предизвика невиждан интерес от страна на онколози и пациенти, заради своите безспорни качества  изявени по време на конвенционалното лечение. Витацептин е източник на нови съединения с различни механизми, които са сериозна алтернатива в хода на лечение. Иновацията на продукта се крие във функцията му да стимулира съзряването на дендритните клетки. Ако досега този метод е използван в направата за ваксини, то в последните години има успешно приложение в борбата с рака. Дендритните клетки предоставят основен антиген на Т – клетките, които са част от придобития и вродения имунитет. Те заедно с В – лимфоцитите поддържат имунната памет и засилват имунния отговор на организма .Така се задейства противотуморен имунологичен цикъл.
Този сложен процес не би могъл да се осъществи без подкрепата на изключително мощните биологични компоненти Iresine celosia и Petiveria allicea , които са в състава на Витацептин.
Противотуморният имонологичен цикъл описва взаимодействието между имунната система и туморната клетка. Този цикъл по същността си описва естествен процес при който имунната система предпазва организма от рака. Когато функционира оптимално, цикълът се самоподдържа.

Аспекти на антитуморната функция на Витацептин включва:
 Активатор в съзряването на дендритните клетки;
 Спиране на клетъчния цикъл;
 Индуциране на апоптоза и на антипролиферативна активност;
 Противовъзпалителен ефект;
 Анти – ангиогенеза
 Инхибиране на метастази;

Химиотерапията и лъчетерапията атакуват бързоделящите се туморни клетки, но същевременно унищожават една голяма част от здравите клетки. Организмът се затлачва с токсини и шлаки, които пречат на нормалната функция на имунната система. Подкрепата в такъв момент е от жизнено важно значение и може да се осъществи от продукт с нулева токсичност и максимална ефективност – Витацептин.
Витацептин е хранителна добавка, която дава възможност на имунната система на раковоболния да се пребори със страничните ефекти появили се вследствие на химио – и лъчетерапия, а именно отпадналост, липса на апетит, занижен хемоглобин, анемия, повръщане и др. Ефективно стимулира основната функция на черния дроб да детоксикира организмa. Витацептин подпомага прекъсването на процеса на интоксикация в клетките,
обогатявайки организма с антиоксидантни вещества, стимулира костния мозък, което резултира в образуването на повече червени кръвни клетки (еритроцити) и хемоглобин, като намалява риска от анемия и допълнителни усложнения. Конвенционалното лечение безспорно е един добре развит механизъм, в борбата с раковите заболявания. Той датира от 40-те години, но въпреки това винаги е имал нужда от спойка, която да предотвратява нежеланите ефекти и да засилва защитните функции на организма. Витацептин е липсващата спойка, единственият продукт на пазара, който спира нежеланите ефекти от химио- и лъчетерапията и дава възможност за едно по-добро общо състояния на пациента.
Витацептин се предлага в цялата аптечна мрежа на страната.
За повече информация – www.medicalpharm.eu