Categories: Бизнес

Новото в SUSHI TIME не е само менюто!

Бяхме поканени да посетим SUSHI TIME, за да опитаме новото им меню. Посрещнаха ни с усмивки и доволни физиономии. Имали още една изненада, но щели сме да я опитаме с десерта. Позачудихме се, но шеф Пешков беше убедителен. Настаниха ни в слънчевата си градина и ни поднесоха меню. Казаха, че е само да го разгледаме. Сушито щяло да бъде „Омакасе“ – означава „Оставям на Вас“, че ще е каквото реши готвача. И се започна!

Първо ни поднесоха салата Киноа с Тофу. Вкусно, крехко съчетание на зелена салата и айсберг, добре сварена киноа – нито сурова, нито преварена, овкусена с дресинг с горчица, а за финал – с резенчета сушен домат, парченца сирене Тофу, моркови и ЛУК! Хрупкав, паниран, златист лук – като този в хамбургерите, невероятно съчетаващ се с цялостната композиция. Салатата не я изядохме. Излапахме я!

После ни направиха плато от предястия – Скариди „Темпура“ с манго сос, Еда Маме, Гьоза с пиле и зеленчуци и Пилешки къри пуканки. Всяко от тях заслужава отделно внимание, за това и му го обърнем. Като любители на морските дарове знаехме, че скаридите ще са вкусни. Като любители на суши знаем, че в панираните в темпура скариди са много вкусни. Но нямаше как да ни е известно колко по-прекрасни са с леко пикантния манго сос! Еда Маме – това са соеви зърна в шушулка. Интересното при тях е начина на консумация – шушулката се топи в соев сос и се налапва. Леко се притиска със зъби и се издърпва внимателно, така че да изкочат соевите зрънца. Забавно и леко еротично хапване! Гьоза с пиле ни изненада. В менюто е пояснено „японски пелмени“. Оказаха се страхотна вкусотия. С пълнеж от месо и зеленчуци, овкусявани със специалния Гьоза сос ,те бяха очарователни. Топят се в устата и ти се иска да хапваш още и още! И последни по ред, но не и по вкус – Пилешки къри пуканки със соево-чеснова майонеза. Знаехме, че са панирани, а майонезата си е тежка, затова към тях подходихме с подозрение. Е – шеф Пешков е направил отново нещо великолепно. Подходящи за бира, подходящи за деца, забавно да ги гоним с пръчиците – въобще невероятно вкусни!

И така, дочакахме и сушито. Предния път ни впечатли Салмон Тропик. Зарадвахме се да го видим в платото до Тобико рол, Хайку, Скарида темпура, Рейнбоу рол и Нигири Запърлена сьомга. Салмон Тропик е много, много вкусно и сочно суши, с наистина вече любимото ни манго и тънички резенчета лимон върху сьомга, запърлени заедно… Това суши, заедно със Скарида темпура и Нигири Запърлена сьомга са любимите на Роси и тя постоянно ги хвали. Докато си говорихме ни обясни, че Тобико – това е хайвер от летяща риба, има интересно свойство. Пъха се между зъбите и два часа, след като си забравил, че си ял суши, изведнъж някое зрънце изкача и те изненадва! Докато пишехме статията се уверихме, че е така! Сякаш беше чакало да го споменем. Всяко парченце е с толкова балансиран вкус, че когато свършат, изпитваш искрено съжаление – как можаха, искам още. Ние едва удържахме, защото искахме и да опитаме десертите.

Шеф Пешков казва, че доброто меню трябва да е малко, стегнато, ясно и насочено. Затова и десертите им са само два – Мисо маскарпоне крем с боровинково сладко и бисквити и Черешов пай. Взехме си от двата по един. Роси ни препоръча да започнем с пая и добре, че го направи. Той е не толкова сладък и нямаше да го усетим след невероятното Мисо маскарпоне. И тук се появи и обещаната ни в началото изненада – ние първи имахме удоволствието да опитаме от новите им кафета Бианчи. Превъзходно допълнение към сладичкото. Силната Колумбия, ароматна Коста Рика или органична био Етиопия – избор има, а вкусът е идеален завършек на вкусния обяд.

SUSHI TIME можете да намерите на ул. „Св. Богородица“ 68, на гърба на църквата Св. Богородица, както и тук:
https://www.facebook.com/sushitimesz/
А номерът за резервации и поръчки е 0887 85 16 55

Красимира Янкова

Recent Posts

Какво са яли Исус и апостолите му на Тайната вечеря?

Разкритие на италиански учени разбулва мистерията...

29 минути ago

Малките плувци на Траяна спечелиха 10 медала на международен турнир

Отлично представяне за плувците на СКП Траяна (Стара Загора) при участието им на международния турнир…

43 минути ago

Енергиен експерт: Ще се стигне до увеличение на цената на тока

Според Георги Касчиев служебното правителство трябва да реши въпроси, тъй като редовните няма да се…

57 минути ago

Сдружението на заведенията: „Спаси София“ мрази бизнеса в столицата

Те са против въвеждането на Синя зона в неделя...

един час ago

Доц. Киселова: Промените в Закона за хазарта бяха приети не по правилата на Конституцията

Експертът очаква промените да отпаднат след няколко месеца...

2 часа ago
image0 (9K)