Няма старозагорци със счупени крайници при придвижване в поледицата

Добрата новина!

От Спешния център към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ за ЗАРАТА днес коментираха, че въпреки не малкото непочистени все още тротоари в Стара Загора, при тях няма случаи на сериозно нараняване или счупване на кости на крайниците в следствие на подхлъзване и падане. Явно старозагорци вече са свикнали да се пазят повече, коментираха лекарите.

image0 (9K)

Препоръката е възрастните хора да излизат от дома само в краен случай, а останалите – добре обути, да стъпват с цяло стъпало по леда, да се движат със свободни ръце, за по-добро равновесие и с повишено внимание. Травматизмът през зимата в Стара Загора от години е сред най-ниските в страната, поради това, че много рядко в региона се задържат сняг и лед повече от 2-3 дни – срок, в който може безпроблемно да се ограничи движението, казват ортопедите.

Този път обаче прогнозата е за лед и ниски температури до края на януари, така че освен Общината и почистващата фирма, е добре и самите граждани да се погрижат за насипването на сол пред домовете и офисите си.

(Visited 6 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!