НАЙ-НОВИ:

(OF) Високите технологии ще бъдат в медицината, според министър Стойчо Кацаров

София, 22 юни /БТА/
Високите технологии досега бяха компютрите и софтуерът, от тук нататък високите технологии ще са в медицината. Това е казал министърът на здравеопазването в служебния кабинет Стойчо Кацаров по време на дискусията „Инвестициите в здравеопазването“, организирана от инициативата „Заедно за повече здраве“, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.
Здравеопазването е икономика и трябва да се развива като такава. Освен по-добър достъп до навременни, качествени и ефективни здравни грижи за всички български граждани, то може да осигурява и по-добри приходи, е допълнил министър Кацаров. Не трябва да бъде разглеждано като държавен разход, като администрация или вид форма на социално подпомагане, а като икономическа дейност, която може да носи дори печалба към държавния бюджет, е допълнил той.
Нивото на здравната система зависи от човешкия потенциал. От полза на цялото общество е той да бъде развиван и организиран правилно, е добавил още министър Кацаров. По думите му, е важно всички усилия на здравната система да бъдат насочени към повишаване на качеството и продължителността на живота в България.
Участниците във форума са се обединили около идеята, че здравната ни система трябва да бъде променена. Тема на дискусията са били и увеличаването на публичните инвестиции в здравеопазването, оптимизирането на контрола и ефективността като част от стратегическия дневен ред на страната, нуждата от обновяване на инвестиционната стратегия в сектора с цел постигане на по-добри здравни резултати и други.
В инициативата „Заедно за повече здраве“ участват Българският лекарски съюз, Българският фармацевтичен съюз и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

Източник: София

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon