НАЙ-НОВИ:

(OF) Министър Николай Денков откри в Пазарджик иновативен учебен център в гимназията „Иван Аксаков“

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (OF) Министър Николай Денков откри в Пазарджик иновативен учебен център в гимназията „Иван Аксаков“

Пазарджик, 11 юни /БТА/
Министърът на образованието и науката в служебното правителство проф. Николай Денков откри в пазарджишката гимназия „Иван С. Аксаков“ училищен STEM център – тип изследователска лаборатория, по природоматематически науки.
Министърът присъства и на един учебен час, за да наблюдава ученическите демонстрации, подготвени по проблемно-базирания метод на преподаване.
По-късно пред журналисти проф. Денков каза, че по Националната програма на МОН ще бъдат оборудвани общо 263 STEM центъра в училищата в цялата страна, но се планира постепенно да бъде обхваната цялата училищна мрежа. В момента се работи за създаване на Национален център за STEM обучение, в който ще се подготвят учителите за иновативния тип преподаване, допълни образователният министър.
По повод на безплатните летни лагери за учениците, проф. Денков посочи, че до 15 юни продължава публичното обсъждане на Националната програма „Отново заедно“. Окончателният текст ще съдържа списък с ясно дефинирани критерии, но ще бъде оставена свобода на педагогическите съвети да изберат кои от тях са най-адекватни за конкретното училище, поясни министърът.
В отговор на журналистически въпрос за подготовката на новата учебна година, проф. Денков посочи, че тя върви по график и съгласно плановете. Той отбеляза също, че на проведена по-рано днес среща с директорите на учебни заведения от Пазарджик, е изтъкнал важността на това повече учители да се ваксинират срещу COVID-19, за да се предотврати нова вълна на пандемията.

Източник: Пазарджик

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови