НАЙ-НОВИ:

(OF) Над 50 събития ще има тази година на „Аполония“ изцяло навън

София, 22 юни /БТА/
Над 50 събития ще има тази година на „Аполония“, които ще бъдат организирани изцяло навън – от 30 август до 6 септември. Това съобщи изпълнителният директор на фондация „Аполония“ Маргарита Димитрова по време на днешното подписване на договор за сътрудничество между фондацията и БТА.
По думите й програмата е разнообразна – с много литература, много музика и малко театър.
Един от големите акценти е българското кино, което ще бъде представено с десет заглавия. Сред тях са „Като за последно“, „Блаженият“, „Сцени от живота на една актриса“, „Петя на моята Петя“, „Уроци по немски“, „Февруари“, „Голата истина за група Жигули“.
„Аполония“ ще почете няколко годишнини. В откриващата вечер е концертът по случай 60-годишнината на „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров и солист Лия Петрова. Със специални събития ще бъдат отбелязани 100-годишнината на Националната музикална академия, 100 години от рождението на Астор Пиацола и 30 години от смъртта на Фреди Меркюри.
„В памет на Димо Стоянов“ е наречен концертът на 2 септември. На 4 септември „Спомен за Камен Чанев“ ще бъде в памет на именития ни тенор и с участието на Иван Момиров, Кирил Манолов и Юлиян Константинов.
Майсторски класове на „Аполония“ ще имат Александрина Пендачанска, Васил Петров и Георги Господинов.

Източник: София

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon