(OF) Правителството призовава всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България, заяви говорителят на служебния кабинет

София, 2 юни /БТА/
Виждаме как след президентската институция прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите, каза пред журналисти в МС говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт, допълни той.
Ние подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи, каза говорителят на кабинета.
Правителството призовава всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България, заяви говорителят на кабинета.
Изявлението на говорителя на кабинета е по думите му във връзка със засилената активност на прокуратурата през последните дни. На разпит в прокуратурата бяха извикани новият директор на БОП – два дни след назначаването му, новият председател на ДАНС – на следващия ден, след като беше назначен, заместник-председателят на ДАТО – извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи, напомни Кутев. Снощи беше привикан и господин Папалезов, служител на главна дирекция „Национална полиция“, като бяха направени личен обиск и претърсване в жилището, без преди това да му е повдигнато обвинение, разпитван е бил и като свидетел, каза Антон Кутев.

Източник: София

Източник: http://www.bta.bg/

image0 (9K)
(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!