НАЙ-НОВИ:

(OF) С новата програма „Възраждане“ държавата мобилизира 2,5 милиарда лева , които да стигнат до бизнеса, обявиха пред журналисти финансовият и икономическият министър

София, 22 юни /БТА/
С новата програма „Възраждане“ държавата мобилизира 2,5 милиарда лева капитал, който да стигне до бизнеса, каза пред журналисти днес министърът на финансите Асен Василев, който представи заедно с икономическия министър Кирил Петков новата програма за подкрепа на фирмите.
Радвам се, че ще работим с банките, които познават своите клиенти. Фирмите ще могат да вземат пари за оборотни средства или за инвестиции, а държавата ще участва в покриването на систематичния риск, каза финансовият министър.
Програмата не е нужно да се нотифицира от Европейската комисия, допълни Василев.
Държавата ще покрива 80 процента индивидуалната експозиция на кредита на една фирма и 50 процента от кредитите на всички фирми.
Кредити ще се отпускат при нормални пазарни лихви и 12 месеца гратисен период за изплащане. Полза за фирмите е липсата на обезпечение, каза министърът на икономиката. Фирмите ще могат да вземат до 70 процента от оборота за 2019 или 2020 година или до три милиона лева.

Източник: София

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon