НАЙ-НОВИ:

(OI) Борците замнинаха за Олимпиадата с торта, гайдари и добро настроение

OI 21:13:31 24-07-2021
IG2112OL.015
Токио 2020 – борба

Борците замнинаха за
Олимпиадата с торта, гайдари и
добро настроение

София, 24 юли (БТА).
Националите по борба заминаха за Олимпийските игри в Токио под съпровода на гайди и с празнична торта. Изненадата бе подготвена от световния и европейски шампион Иво Ангелов към помощник треньора на националите в класическия стил Бисер Георгиев, който днес чества рожден ден и също отпътува за японската столица.
Близки и десетки приятели дойдоха да изпратят националите за най-големия спортен форум на планетата. На игрите България ще бъде представена от Кирил Милов и Айк Мнацаканян в класическия стил, както и от Георги Вангелов в свободния.
„В момента вълнението със сигурност е по-голямо от напрежението“, призна Кирил Милов, световен и европейски вицешампион. „Надявам се да запомня Токио с медал, това е най-голямата ми мечта. Времето ще покаже дали ще се случи. Абстрахирам се от всичко, мобилизирам се, гледам да съм концентриран, да дам всичко от себе си и каквото стане“.
„Трябва да спечелиш нещо, за да те запомнят като олимпийски шампион“, каза селекционерът на класиците Армен Назарян, който зад гърба си има две олимпийски титли. „Дай Боже да стигнем до медали и те сами да си изберат цветовете им. Виждате колко е тежко да се бориш с такава конкуренция от цял свят. Готови сме за битките, ще се борим, дано имаме и късмет“.
„Напрежение винаги има, важното е като започнат състезанията да няма“, допълни старши треньорът в свободния стил Валентин Ангелов. „Дано като свършат да имаме поводи за радост. Всеки един от нас отива за отличие, надявам се борбата да завоюваме медал, независимо какъв ще да е той. Много са по-различни тези игри, като сложим и подготовката, забраните, сгъстената програма за квалификациите. Важното е да отърсим от напрежението и да отидем да си вземем това, за което сме работили“.
Схватките в борбата са от 1 до 8 август. Жените в момента са на лагер с Окаяма, а в понеделник, 26 юли, ще влязат в Олимпийското село

(ИГ)
/ИГ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon