Пакистанка, живееща от 25 години у нас: Жените в Кьолн са били полуразголени, затова са ги нападнали

Как изглежда живота зад було и защо една крайно религиозна мюсюлманка не носи бурка? Историята е на пакистанката Рифат, която преди 25 години дошла в страната ни като турист, разказва Нова телевизия.

След като изгубила документите си, се наложило да изчака издаване на нови. Оттогава Рифат не се е връщала в Пакистан. Превърнала България в свой дом, но не свалила булото. Тя живее със семейството си в Благоевград от 25 години. По професия е хомеопат, съпругът й – писател. Историята за нея идва в края на една седмица, в която, имамът на Кьолн каза, че нападнатите в града жени в новогодишната нощ също имат вина, защото се размотавали по улиците с предизвикателно облекло, с къси поли, тесни панталони, напарфюмирани. Явно обаче и други мислят като него. Рифат споделя това мнение.

„В Корана никъде не пише, че жените трябва да носят бурка. В Афганистан има бурка като огромен чувал, а пред очите им има мрежа. Жените не са били прилично облечени, полуразголени са били в Кьолн. Освен това е имало и алкохол и непознати мъже. Жените са повече виновни от мъжете”, смята Рифат.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.