PCR лабораторията на МЦ „Трета поликлиника“ в Стара Загора ще работи и в събота

Резултатите от PCR тестовете за коронавирус, направени във вирусологичната лаборатория на МЦ „Трета поликлиника“, от понеделник, 2 ноември, ще могат да се проверяват онлайн. По този начин ще се избегне струпването на повече хора на едно място, съобщиха от ръководството на здравното заведение.

След вземането на проба за PCR тест изследваните ще получават потребителско име и парола, с които ще могат да научат резултата си по интернет. Това ще помогне на пациентите, които са получили положителен резултат, да останат по домовете си и да се изолират своевременно от контакти с други хора, коментира прокуристът на Болница „Тракия“ Иван Колев.

От понеделник, 2 ноември, PCR лабораторията на МЦ „Трета поликлиника“, разположена в сградата на Болница „Тракия“ – Парк, ще работи 6 дни в седмицата.

Освен от понеделник до петък, когато PCR проби се вземат от 8:30 до 15 часа, лабораторията вече ще работи и в събота, като проби ще се вземат от 8:30 до 12:30 часа. Резултатите от направените в събота тестове ще се получават до 24 часа от вземането на пробата, както е и през останалите дни и също ще могат да се проверяват онлайн.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

image0 (9K)