Няколко вестника вече са изцяло собственост на Пеевски, придобил е дяловете на майка си в 4 компании

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е декларирал, че вече е собственик на дяловете на майка си Ирена Кръстева в четири компании. На практика с това той става едноличен собственик на „Балканска медийна компания“, „Био Уотър“ и „Био Уотър Инвестмънт“, както и „НСН Инвестмънт“.

Пеевски е обявил придобиването на дяловете пред парламентарната Комисия за конфликт на интереси, съобщава „Капитал Daily“. В декларацията си депутатът не е уточнил дали става дума за покупка или дарение.

image0 (9K)

„Балканска медийна компания“ е собственик на редица имоти. Тя е издател на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Борба“, „Меридиан Мач“ чрез дружеството „Нова Българска Медийна Група Холдинг“.

През „НСН Инвестмънт“ Пеевски беше собственик в „Булгартабак холдинг“, във фабриката „Юрий Гагарин“, на контролен дял в „Техномаркет“, както и на сградата на Би Ти Ви в квартал „Манастирски ливади“ в София.

За дейността на другите две компании, които депутатът от ДПС вече притежава на 100% – „Био Уотър“ и „Био Уотър Инвестмънт“, няма публична информация. Сделките все още не са отразени в Търговския регистър.

В края на април Делян Пеевски обяви, че е продал три от офшорните си компании – Richi International Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!