Пет храни за добър сън

Шансовете да се нахраните обилно вечер и това да ви държи будни нощем са много големи, но пък и не е добре да лягате на гладен стомах, защото това също ще попречи на добрия сън.

Има храни, които могат да подобрят вашия сън и да ви направят спокойни, а сутринта да се събудите бодри и енергични. Ето и петте храни, подбрани от Foodpanda, които са подходящи за консумация преди лягане.

„Закуската“ преди лягане трябва да съдържа триптофан – аминокиселина, която подпомага мозъчната функция, серотонин и мелатонин, както и други вещества, които ще ви докарат до сънотворно състояние.

На първо място са бананите. Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ви направи сънливи и ще може да заспите без да се въртите в леглото. Следват пълнозърнестите бисквити с фъстъчено масло. Това е още една магическа комбинация – триптофан плюс сложни въглехидрати, която ще насърчи добрата дрямка. Чашата топло мляко е класика. Благодарение на съставките триптофан, калций и магнезий вие ще спите по-добре, а може да добавите щипка канела или мед. Няколко резена пуешко месо и малко пълнозърнест хляб, който е богат на комплексни въглехидрати и магнезий, ще ви поставят пък в сънливо състояние точно след 30 минути. А комбинацията между ябълки с мед и бадеми ще ви даде допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея добавите билков чай от мента или лайка.

Пламен Пенчев

Share
Published by
Пламен Пенчев

Recent Posts

Митничари хванаха менте шампоани на „Капитан Андреево“

Били в товарен автомобил, влизащ от Турция...

29 минути ago

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

един час ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

един час ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

2 часа ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

2 часа ago
image0 (9K)