Пирати нападнаха товарен кораб и убиха капитана

Депутат от Националното събрание на Венецуела Омар Гонсалес е разказал пред медиии, че е извършена пиратска атака и убийство на капитана на кораба „Сан Рамон“, плаващ под гръцки флаг в залива Позуелос, предаде БГНЕС.

Той заяви, че това е първото пиратско нападение срещу товарен кораб в този регион. Преди са били нападани малки кораби и яхти, предимно туристически.

В нощта срещу 25 февруари шестима въоръжени престъпници  с моторна лодка се приближили до стоящ на рейд кораб и се качили на борда с алпинистко оборудване. Пленили са екипажа, и се опитали да присвоят голяма сума пари, намираща се на кораба.

„Според слуховете голямата сума пари се съхранявала в сейфа на кораба. Тя е била около 36 000 долара. Пиратите поискали капитана да каже къде се съхраняват тези пари и след това го застреляли в главата“, каза Гонсалес.

Според него по време на грабежа е бил ранен служител на бреговата охрана, която е била на кораба, друг член на екипажа, а електротехникът, скочил от кораба по време на атаката и все още не е намерен.


image0 (9K)