Писмо на един баща до дъщеря му, което всяко момиче и всяка жена трябва да прочетат

[ad id=“225664″]

Психологът Кели Фланаган е написал писмо до дъщеря си и го е публикувал по-късно в блога си, защото е преценил, че то трябва да достигне до максимален брой момичета, на които може би няма кой да им каже това, което се е оказало толкова полезно и важно за неговото момиченце.

Публикуваме превод на текста:

Мъниче,
Неотдавна ние с майка ти търсихме нещо в Google и попаднахме на най-често задаваните от жени въпроси. На първо място бе: „Как да задържа мъжа си?“. Това ме обезкуражи. Погледнах няколко от безкрайния списък статии за това как жената трябва да е винаги сексуална, как да поднесе най-добре питие, а кога – сандвич. Как да паправи мъжа си по-умен и по-успешен…
И се ядосах.
Мъниче, всичко това е лъжа – пред теб никога не е имало и няма да стои такава задача – да задържаш мъжа.
Мъниче, твоята единствена задача е да помниш, че ти си достоен за любов добър човек. Пази тази увереност дълбоко в душата си, там, където няма да могат да я разрушат отказите, загубите и егоизма, които всички срещаме по пътя си. Ако помниш, че не само ти, но и всеки човек е достоен за уважение и любов, можеш да считаш, че битката на живота ти е спечелена (но това е тема за друг разговор).
Ако повярваш, че си ценна сама по себе си, то непременно ще привлечеш момче, което е способно да те оцени и на което ще му се прииска да изживее своя единствен живот все по-силно и по-силно влюбвайки се в теб.

[ad id=“263680″]

Мъниче, искам да ти разкажа за момчето, което няма да има нужда да бъде задържано, защото самият той ще иска да бъде до теб.
И не ми пука дали държи правилно лактите си на масата – важното е да не сваля очи от нослето ти, когато смешно го мръщиш, заливайки се от смях.
И не ми пука дали може да играе голф – главното е да играе с децата, които ти ще му подариш и да отбелязва ту с възторг, ту с леко раздразнение колко много приличат на теб.
И не ми пука колко е мъжествен, стига да има силата да ти даде възможност ти да проявяваш силата на сърцето си.
И не ми пука за кого гласува на избори, ако те почита и уважава до дълбините на сърцето си.
И не ми пука за цвета на кожата му, ако оцвети съвместния ви живот с цветовете на търпението, ранимостта, нежността и умението за жертвоготовност, която да проявявате един към друг.

[ad id=“236993″]

И не ми пука в каква религия е възпитан, или пък е атеист – главното е да знае, че в живота има святи неща, да знае, че всяка минута изобщо и всяка минута от живота с теб, е дълбоко свещена.
И последно, Мъниче: ако срещнеш такъв мъж по пътя си и между него и мен няма нищо общо, пак ще имаме с него най-важната обща ценност на света – ТИ.
С други думи единственото, което си струва да правиш, за да го „задържиш“, е да бъдеш себе си.
Вечно обичащият те мъж:
Татко

(Visited 28 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)