Писна ми! Кракът ми няма да стъпи повече в Мол Галерия – Стара Загора!

В рубриката „Изпрати новина“ наш читател ни изпраща възмутено писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

[ad id=“225664″]

Уважаема редакция. Най-напред искам да ви благодаря предварително, за това че често публикувате критични материали на читатели и се надявам да пуснете и моето писмо:
В събота ми дойдоха гости от Бургас. Реших да ги заведа в мол Галерия, да се почерпим и да гледаме новият български филм „11 – ти А“. Но подземният паркинг на мола е забранен за коли с газови уредби. Разбирам колко е важна тази забрана. Понеже въпросният паркинг не може да се проветрява, ако има някоя повредена газова уредба е голяма опасността от пожар и евентуално взрив с верижна реакция на паркиралите вътре коли. Затова потърсих място отвън, където имаше указателна табела с надпис: „За коли с газови уредби“. Уви – нямаше нито едно място. „Толкова много ли са газаджиите в този град“– помислих си аз и реших да разгледам паркиралите автомобили. Всеки втори беше без газова уредба.

[ad id=“263680″]

Просто хората си паркират там, за да избегнат заплащането на подземния паркинг. Охраната на мола гледаше безучастно, как не само аз, но и няколко други автомобила направиха по една почетна обиколка на кръговото и отпрашиха като мен и гостите ми към другия мол, където място за паркиране, колкото искаш. Това е същото като с тези, които спират на местата за инвалиди. Просто съответните охранители не се интересуват от въпроса. Нали си има табели… А после ще се чудят защо нямат посетители и защо им са ниски заплатите.

[ad id=“225664″]

И се сетих за едно мое спиране на една бензиностанция в Чехия. Паркингът беше празен и аз паркирах върху белите линии съвсем по нашенски. Какво толкова, както вече казах, нямаше никакви коли и аз бях само за малко – да си платя бензина и да си купя едно кафе. Да, ама не. Отвътре излезе охраната и с жестове ми даде да разбера, че трябва да преместя колата и да я паркирам на означеното място. Нищо, че беше само за малко. Тогава не разбрах мотивите на този човек. Сега разбирам – той просто си е свикнал да следи да се спазва реда. Затова и получава заплата.
Както и да е.  Очевидно в Мол Галерия място за мен и моите гости от Бургас място няма…

(Visited 454 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.