Categories: България

Предстои почистване и преасфалтиране на велоалеята към село Овощник

За това се разбраха на съвместна среща представители на местната управа с неправителствени младежки организации, които проявяват силен интерес към здравословния начин на живот. Изграждането на нови велоалеи и реновирането на настоящите са един от приоритетите на Община Казанлък за 2019г.

Трасето от града към селата Розово и Овощник е сред заложените за изграждане нови велоалеи в Общия устройствен план на Казанлък, за което могат да бъдат осигурени средства от отпуснатите в края на миналата година от Правителството общо 1 750 000лв. целеви средства, от които 200 000лв. са предвидени за велоалеи.

Изграждането на нови велоалеи и реновирането на настоящите са един от приоритетите на Общината за 2019г., за което активните граждани и местната управа имат общи идеи. В поредица разговори участниците в срещата обмислиха сформирането на Обществен съвет с представители на местната власт и младежките организации за по-добър диалог между гражданите и общинското ръководство при изготвянето и планирането на бъдещи дейности по реконструкция и изграждане на велоалеи в общината. Общественият съвет ще има консултативни и медиаторски функции в посока на оптимални решения за велоалейната мрежа. Една от задачите ще бъде предвиждането на участъци от пешеходните зони в града, които може да бъдат удължени в бъдеще, според Общия устройствен план, за поетапно свързване на велоалейната мрежа в и около Казанлък.

Общественият съвет е сформиран от присъстващите на учредяването: председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, заместник-кметът по „Инфраструктура, строителство и транспорт“ Даниела Коева, представители на трите вело-клуба от Казанлък – „Дарк Райдърс“, „Лястовица“ и новосформирания „Розова Долина“, активни неправителствени организации – „Вихър“, „Резонанс“, „Свободен Елемент“, СК“Орлово Гнездо-1957″, активни граждани.
За велоалеята – Казанлък – Овощник, Розово неправителствените организации поеха ангажимента да организират хора за почистването на велоалеята. От Общината обещаха машини и оборудване. Общата работа ще започне при подходящи метеорологични условия и достатъчно доброволци, които да се включат в почистването.
Сред обсъжданите теми бе и бъдещето на стария път към с.Копринка и предизвикателствата, свързани с неговото реновиране. След реконструкцията на надлеза към Арсенал това е най-голямото финансово перо в бюджета на Община Казанлък. Бяха разгледани варианти за етапно завършване на отделни отсечки от стария път или изграждане на велоалея само към с. Копринка и Язовира, но окончателното решение предстои.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

5 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

6 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

11 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

14 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

32 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

59 минути ago
image0 (9K)