Премиерът проговори за натиска от Анкара!

Направих психологически анализ на Ердоган и Путин. Бях подложен на огромен натиск. Анкара ми каза: „Изгубихте всичко!“. Ние обаче отстояхме евро-атлантическите си ценности. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 10-та годишна среща на бизнеса с правителството в столичния хотел „Балкан“.

Той обясни как са процедирали двете държави спрямо българските интереси. Първо нашите ядрени реактори са отишли в Турция, после „Южен поток“ е станал „Турски поток“, за разлика от Турция, България стриктно е спазвала санкциите срещу Русия. И накрая е била наказана за устояването на своите евро-атлантически ценности.

image0 (9K)

А след „сблъсъка на титаните“, когато се опитват да обявят страната ни за протурска или проруска, ние ще защитаваме само българските интереси и евро-атлантическите ценности.

Борисов отправи критики към Европейската комисия за неспособността си да реши бежанската криза и настоя да в ЕС да затворят границите и да почерпят опит от „братята американци“ с издаването на „зелена карта“ след проверка на службите. Премиерът за пореден път отхвърли идеята бежанците, навлезли в Европа, да бъдат връщани, защото това означава, че ние едва ли не ще трябва да строим затвори.

Борисов оспори твърденията на икономистите за ръст от 3% на българската икономика, тъй като предвидените европари, които ще влязат у нас, водят голямо икономическо оживление.

„Ако ние не си съборим държавата, голям оптимист съм за стабилността, затова ще я отстояваме с нокти и зъби“, заяви премиерът. И даде ясен знак на всички партии, които искат предсрочни парламентарни избори, назовавайки ги поименно, че че този път правителство ще бъде съставено много бързо, ако изобщо бъде съставено.

„Мен с ДПС няма да ме видите във властта, ще ме видите в опозиция“, обяви отново Борисов.

Премиерът подчерта, че чрез 5 закона ще бъдат прокарани всички необходими промени за съдебната реформа, които не минаха в конституцията. Това са Законът за съдебната власт, антикорупционният закон, промените в двата съдебни кодекса и законът за борба с тероризма. Като обясни, че ще се въведат механизми за гарантирането на пълната независимост на прокуратурата.

Източник: БЛИЦ

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!