Елтън Джон защити британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл

Звездата на поп музиката сър Елтън Джон защити британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл от критиките, че често пътуват с частни реактивни самолети, пише Би Би Си.

През последните две седмици принц Хари, съпругата му Меган и бебето им Арчи са пътували 4 пъти с реактивен частен самолет. Природозащитници и медии обвиниха принца в лицемерие, защото той направи редица изявления в подкрепа на опазването на околната среда, а се вози често в самолети, които я замърсяват.

Частните машини побират по-малко пътници от обикновените пътнически самолети. Това означава, че те изгарят доста повече гориво на човек за един час. Поради това Меган и Хари попаднаха под „ударите“ на медиите.
Едно от пътуванията им е било до дома на сър Елтън Джон във френския курортен град  Ница.

Елтън Джон защити категорично принц Хари и Меган. В социалните мрежи в Интернет музикантът написа, че той е предоставил частния самолет и го е направил от „съображение за сигурност“.

Майката на Хари – Даяна, беше една от най-близките ми приятелки. Чувствам задължение да пазя Хари и семейството му от ненужната намеса на медиите, която допринесе за ненавременната смърт на Даяна“, пише сър Елтън Джон.

След като цяла година те работиха усърдно и се посветиха на благотворителност, Дейви и аз искахме да дадем на младото семейство една почивка в безопасния ни и спокоен дом. За да им осигурим така необходимата сигурност, им дадохме частен самолет. И тъй като Хари се грижи за природата, мога да ви уверя, че полетът бе въглеродно неутрален, тъй като заплатихме нужната „въглеродна компенсация“, допълни музикантът.

„Въглеродната компенсация“ се използва за засаждането на дървета и поставянето на соларни панели, които намаляват въглеродният двуокис в атмосферата.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.