Протести блокират Предбалкана

Протест срещу опитите за подмяната на историята в българските учебници е инициирано от къща-музей „Иван Вазов“.

Два протеста ще има утре в Подбалкана. Единият ще се проведе в 17.30 часа в Сопот, пред паметника на Иван Вазов. Организатор на недоволството срещу опитите за подмяната на историята в българските учебници е инициирано от къща-музей „Иван Вазов“, съобщи директорът Стефан Филчев. По информация на БЛИЦ освен стотици родолюбиви българи, в града на патриарха на българската литература ще пристигнат и стотици рокери от цялата страна. 

Шивачките от Интендантско обслужване Калофер отново излизат на протест утре, съобщиха те пред БЛИЦ. Причината е в готвената смяна на изпълнителния директор Ганчо Караджов. Днес новината е била съобщена на работниците лично от ресорния заместник-министър на отбраната. Решението е на министъра на отбраната Николай Ненчев. Гнева му е ескалирал след като пред последния месец отново се разшумя казуса с мистериозно изчезналия 1 милион лева от проект на община Карлово по време на управлението на кмета Найден Найденов. Сумата да бъде преведена на фирма-фантом, която и до днес е неоткриваема, е подписал лично Караджов като заместник-кмет по финансите, докато е замествал градоначалника Найден Найденов.

Шивачките обаче са гневни, те заявяват, че по времето на Караджов той е вдигнал предприятието на крака, средната работна заплата значително се е увеличила и са назначени нови служителки. Предстои новата поръчка на Интенданството да започне с нов изпълнителен директор. Логично с Караджов си отива и началникът на местна почва в Калофер и бивш заместник-кмет по културата от червеното управление в Карлово Георги Каръмчев.

Утре в обедната почивка шивачките ще протестират от 12 до 13 часа пред предприятието, а гражданско неподчинение ще проявят от 16.45 до 17.15 часа на подбалканския път Бургас-София, като блокират движението.

Източник: БЛИЦ


image0 (9K)