Районна прокуратура постигна две ефективни осъдителни присъди за опит за блудство

Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Богдан Й., на 37 г. от с. Калитиново, общ. Стара Загора, и Христос М., на 24 г. от гр. Стара Загора, обвинени за извършен опит за полово сношение и действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като са употребили сила и заплашване.

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимите Богдан Й. и Христос М. са се признали за виновни. Предявен е и приет за съвместно разглеждане граждански иск. Представителят на Районна прокуратура – Стара Загора е поискал на двамата подсъдими да бъдат наложени наказания при превес на отегчаващи вината обстоятелства към максималния размер на наказанието „лишаване от свобода“ предвиден в закона.

Мотивите на прокурора за налагане на наказания към максималния размер са били напълно приети от съдебния състав. След като са признати за виновни от Районен съд – Стара Загора на подсъдимите са били наложени наказания „лишаване от свобода” при първоначален „строг” режим както следва: Богдан Й. – „лишаване от свобода” за срок от шест години и три месеца, Христос М. – „лишаване от свобода” за срок от седем години. След редукцията на наказанията по чл. 58а ал.1 от Наказателния кодекс, така определените наказания са намалени с 1/3 и подсъдимите трябва да изтърпят ефективно наказанията си, а именно Богдан Й. – „лишаване от свобода” за срок от четири години и два месеца, Христос М. – „лишаване от свобода” за срок от четири години и осем месеца. Предявения граждански иска е бил уважен, като доказан по основание и размер.

В тъмната част на денонощието на 6 октомври 2015 г. подсъдимите Богдан Й. и Христос М. се придвижвали с лек автомобил марка „Крайслер” от гр. Стара Загора към село Калитиново, общ. Стара Загора. По пътя те настигнали придвижващия се пеша към дома си 18-годишен младеж и му предложили да го откарат. Докато пострадалият бил в автомобила подсъдимия Богдан Й. харесал дрехите и маратонките му и решил да ги отнеме. Подсъдимият Христос М. спрял автомобила в землището на община Стара Загора, и след като заплашили пострадалия с нож го накарали да съблече дрехите си. Двамата подсъдими извели пострадалия от колата, съборили го в пътната канавка и му нанесли побой, както и прорезни рани с нож. Богдан Й. Христос М. направили опит да извършат блудствени действия с пострадалия, но след като не успели го изоставили в безпомощно състояние на пътя. От пътуващи граждани бил подаден сигнал на телефон 112, на място били изпратени полицейски екип и екип на „Спешна помощ“, след което пострадалия бил транспортиран и приет за лечение в болнично заведение.

Мая Матева

Recent Posts

Пет дни безплатно паркиране в синята зона на Пловдив

Великденската аванта се прекъсва само на 2 май...

10 минути ago

Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор", пише той...

13 минути ago

„Грийнпийс“: Опасен газов проект в Румъния застрашава Черно море

Във водите на Черно море ще бъдат изхвърлени над 5 млн. м3 отпадъчни води...

19 минути ago

Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политически страсти

Кабинетът ще си върши работата спокойно и на високи обороти, увери той...

44 минути ago

Митрополит Григорий ще води литургията за Великден

Ще бъде използван Благодатен огън от миналата година...

54 минути ago
image0 (9K)