Разбиха двоен канал за трафик на наркотици

Задържана организирана престъпна група, трафикирала големи количества високорискови наркотици. Иззети са 16 килограма хероин и около 28 килограма кокаин.

Задържана е организирана престъпна група, която е и въоръжена, действала е професионално и при сериозна организация за укриване на трафикираните вещества в дистанционно управляем тайник, какъвто досега не е откриван, съобщи заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Групата за трафик на наркотични вещества е на вниманието на ГДБОП от октомври 2015 г. Разследването, реализирано под наблюдението на Специализираната прокуратура, започва през февруари т.г. по образувано досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотици.
В момент на опит да осъществи трафик на 16 кг хероин през територията на Германия, е задържан В.Г. /27 г./от Троян. Задържани са и придружаващите го двама негови съграждани Ю.К. /26 г./ и 20-годишната К.Г. На 17 март, в района на тир паркинг край Етрополе, служителите на ГДБОП задържали и П.П. /36 г./-криминално проявен и осъждан, Д.Ю. /43 г./- криминално проявен и постоянно живеещ в Германия, В.Ц. /31 г./-криминално проявен, и 34-годишната А.М. На домашните им адреси за задържани и В.А. /38 г./ – брат на В.Ц., също криминално проявен и вече осъждан, и С.Г. /25 г./ – криминално проявен и осъждан.
В ремарке, теглено от товарен автомобил, проверяващите открили специално изграден тайник, в който са укрити 25 пакета с 27.879 кг прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на кокаин. Установено е, че камионът е управляван от В.Ц. При претърсвания на домашните адреси на задържаните са намерени и иззети количества марихуана, картечен пистолет със 140 патрона и заглушител, четири сака с остатъчно количество прахообразно вещество, реагирало на хероин, метамфетамин, телефонни апарати, сим карти и различни технически средства. В лек автомобил „Опел Зафира“, ползван от П.П. и А.М., също е открит тайник за трафик на наркотични вещества.
След доклад на материалите, с определение на съда, на П.П.- ръководител на групата, Д.Ю. и В.Ц. е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.
Продължава работата с партньорските служби от Западна Европа и Турция за разкриване на цялостната дейност и състав на групата.

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров награди отдел „Наркотици“ в ГДБОП с началник главен инспектор Цветан Панков и сектора за борба с организираната престъпност във Варна с Почетен знак на Прокуратурата за проявения професионализъм на екипите.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)