Рибеното масло замества ли рибата в менюто ни?

Сега рибата е много скъпа и почти недостъпна за повечето българи. Можем ли да я заменим с рибено масло?

[ad id=“263680″]

За да приемате рибено масло, трябва да имате основания за това, тъй като то се използва за медицински цели. Ако човек е здрав, чувства се добре, изследванията му са нормални и няма оплаквания, защо трябва да приема рибено масло?

Важно е да се знае, че растителните масла също съдържат полезни мастни киселини омега-3, на които е богата морската риба. Сега в магазините има голямо разнообразие от различни масла – маслиново, сусамово, орехово… Тези продукти също не са евтини, но постепенно можете да си набавите пет-седем различни вида и да ги добавяте по малко в храната. Най-важно е да спазвате сроковете на годност и условията на съхранение. Хубаво е да консумирате и повече ядки – те съдържат много полезни мазнини. Всички те са полезни, така че най-добре е да се редуват различни видове. Ядките трябва да се консумират в суров вид – да не са пържени, осолени, овкусени допълнително с химически ароматизатори.

[ad id=“225664″]

За да не се претоварва организмът, на ден е препоръчително да се консумират не повече от 80 грама ядки (около четири или пет парчета). Те са трудни за храносмилане и имат механичен ефект върху лигавицата, така че не са показани за тези, които имат пептична язва, ерозия, обострен панкреатит. Източник: zdrave.to

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)