С кемпери на протест пред Президентството

Граждани отново излязоха на протест срещу забраната за къмпингуване на 100 метра от плажовете. Те се събраха пред Президентството в София. Протестът беше организиран във Facebook и няма разрешение от полицията. В близост до „Дондуков” 2 бяха разположени и десетина кемпера, съобщи bTV.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще даде забраната за къмпингуване близо до плажа на Конституционния съд. В същото време обаче бяха публикувани за обсъждане промени в Закона за туризма, които предвиждат забрана за разпъване на палатки и в планините, извън категоризираните къмпинги.

Протестиращите настояваха Плевнелиев да наложи вето и да върне в парламента всички нови текстове от променените закони. те смятат, че оспорваните от президента текстове пред Конституционния съд няма да решат проблема със забраната.

Демонстрантите обявиха, че неделният протест ще започне в 13 ч. и на него са поканени и ловците, и риболовците. Зелените подготвят и нов по-масиран протест.

„Искаме преди управляващите да забраняват нещо да предложат регулации! Искаме да не изтриват тази част от туризма, силно разпространена в целия свят, а да помислят за развитието ѝ в България и привличането на европейските любители на този вид природосъобразна почивка! Искаме закони, а не забрани!“, обявиха къмпингарите в социалните мрежи. Източник: actualno.com


image0 (9K)