Categories: Бизнес

С мащабни проекти е готова община Мъглиж

Община Мъглиж има готовност да кандидатства по проекти за: изграждане на площади, саниране на читалища, рехабилитация и полагане на нова пътна настилка, както и създаването на Център за обществена подкрепа. Съвети от местни жители от опозицията ще контролират ръководството в населените места на общината.
До 10 дни ще бъдат създадени Обществени съвети във всичките 8 населени места на община Мъглиж. Тези съвети няма да имат юридическа функция, но ще бъдат коректив за местното управление и затова ще бъдат съставени само от местни жители, които по време на изборите са били в опозиция на сегашното ръководство. Между три и пет души ще участват във всеки един Обществен съвет, информира д-р Душо Гавазов, заместник-кмет на община Мъглиж.

Интегриран проект за четвъртокласната пътна мрежа в размер на 3 милиона евро и рехабилитация и изграждане на улична мрежа от 3 км в размер на 1 млн. евро са сред проектите, с които община Мъглиж ще кандидатства за европейско финансиране по Програмата за селските райони, каза още Душо Гавазов.

Сред амбициите на общинското ръководство е и създаването на Център за обществена подкрепа в село Тулово в сградата на детската градина.

„Продължаваме работа в посока на саниране на читалищата по Мерките за енергийна ефективност, вече имаме четири санирани сгради, ще кандидатстваме за още две – на читалищата в град Мъглиж и село Зимница“, допълни Душо Гавазов.

С проекти за изграждане на площади в пет населени места на общината е готово за кандидатстване по европейските  програми още общинското ръководство на община Мъглиж.

Източник: Радио Стара Загора

Красимира Янкова

Recent Posts

Вдихнаха „Спартан“ за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка...

13 минути ago

Зодии, за които месец май носи трудности

Вижте дали вашата зодия е сред тях...

16 минути ago

„Галъп“: ГЕРБ води с 10% пред ПП-ДБ, ИТН вътре в НС

Какъв резултата за евровота?...

27 минути ago

Очаква се повишаване на поленовата концентрация

За май дневните температури ще са над обичайните...

един час ago

Поискаха от Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

“Този абсурд трябва да спре” каза комисията по транспорт в СОС...

един час ago
image0 (9K)