Съдът в Стара Загора не даде ход на делото срещу д-р Иван Вуцов за фалшивата диплома по кардиология

Районният съд в Стара Загора днес не даде ход на делото срещу доктор Иван Вуцов, защото той е нередовно призован и не се яви в съдебната зала. Според прокурор Надежда Белчева обвинението срещу него е за тежко умишлено престъпление и ако следващия път не се яви в съдебна зала, може да бъде доведен принудително или да му бъде променена мярката за неотклонение, която сега е „подписка“, предаде кореспондентът на БНР в Стара Загора.

Прокурор Надежда Белчева е внесла обвинителен акт срещу мнимия кардиолог за периода от юни 2010-а до декември 2013 година, когато доктор Вуцов е използвал фалшивата си диплома по кардиология пред Университетската болница в Стара Загора и частната болница „Тракия“. Периодът от 1996-а до 2010 година е покрит с давност, обяснява прокурор Белчева.

Мнимият кардиолог продължава да е вписан в регистъра на Районната здравна инспекция като специалист по „вътрешни болести“ и „кардиология“, въпреки че името му не фигурира в националните регистри и въпреки специалното писмо до инспекцията в Стара Загора от Медицинска академия, съобщи БНР.

Пламен Пенчев

Recent Posts

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

29 минути ago

Жълт код за значителни валежи в осем области днес

Вижте къде ще вали най-много...

31 минути ago

Румънски джип се обърна по таван и спря в дърво

Жена е пострадала при катастрофата в Русе...

43 минути ago

Митничари разкриха контрабандно оборудване за яхти за 100 бона

Оборудването е разкрито в контейнери в Бургас...

2 часа ago
image0 (9K)