Сензационно! Приятел на странно загиналия основен свидетел срещу братя Галеви Пламен Миланов твърди: Убит е с нервнопаралитичен газ!

Странната смърт на таксиметровия бос от Дупница Пламен Миланов е добре организирано перфектно убийство със специален нервнопаралитичен газ, който се използва само от военните. Това казал на Антонио Якимов негов близък приятел от Дупница, разговарял с лекари. Пламен Миланов, който беше един от защитените свидетели срещу т.нар. Братя Галеви, бе намерен мъртъв в кабинета си при странни обстоятелства в бивши Битов комбинат в Дупница заедно със секретарката си Теодора.

Ето какво разказа Антонио Якимов:

„Мой приятел, който по никакъв начин не желае да му споменаваме името, дойде специално в Благоевград, за да ми каже тези неща. Даже ми каза – ти си следващата жертва на нещастен инцидент! Цяла Дупница не се съмнява, че смъртта на Пламен Миланов и неговата секретарка Теодора е добре планирано отмъщение на мафията. Около 20 часа вечерта на 30 декември големият му син Димитър след 3-часово търсене по телефоните му намира баща си вкочанен в офиса на фирмата в центъра на Дупница, в поза – пълзящ на колене, но облечен. Дора е била също мъртва, седнала на дивана с извърната назад глава”, така започна новия си разказ пред E79news Антонио Якимов за своя приятел Пламен Миланов, станали като братя около делото „Галеви”.

„С перфектното убийство на Пламен Миланов мафията е целяла с един куршум да се убият 2 заека. Безмилостно отмъщение, както и завземане на всички активи на фирмите на Миланов, които не са никак малко, в най-голямата от която Владимир Ангелов-Стъклето остана другият основен акционер.

Но Галевата мафия ще срещне трудности в усвояване активите на фирмите на Миланов, защото въпреки връзките им с високите етажи на администрацията те не са успели да научат, че в последните 2 месеца Пламен е прехвърлил 3/4 от активите си (без паричните сметки в банки) на баща си, а останалата 1/4 на 4-те си деца. Накрая даже върху Пламен Миланов не е имало никаква собственост – водел се е шофьор на такси във фирмата на баща си“, продължи разказа си Антонио Якимов.

„Какви защитени свидетели сме ние с теб, след като преди няколко месеца комисията „Кушлев” ми запорира всички сметки и започна проверка на всички мои фирми за доказване на заработеното от мен през годините“, казал Пламен Миланов на Антонио Якимов при една от десетината срещи, които имали от средата на месец ноември миналата година до средата на декември. „Предчувствам, че ние сме следващите, пази се”, казал му още Пламен в началото на декември.

24-04-01-антонио-якимов

„Около 20 декември отидохме в Дупница с моя позната за уговорена среща с Пламен. След неколкократни позвънявания от моя страна телефона вдигна жена му: „Ние сме на преглед в болницата, Пламен сутринта паднал от скелето на строящата се къща в Сапарева баня и си извадил рамото”, каза ми Нора. След 2 часа закъснение Пламен дойде на срещата с бинтована дясна ръка – от рамото до ноктите на пръстите си. Той ми потвърди, че е паднал от скелето, но на мен ми се видя много съмнително това негово обяснение. Може би защото на масата не бяхме само двамата. Затова ми се виждат съмнителни първоначалните заключения на полицията при огледа на трупа му, че по тялото му не са установени признаци за насилие. За десетина дни не може да не останат белези от синини и рани, както и oт изкълчването на рамото“, допълни разказа си Антонио Якимов.

Той си спомни и за една друга среща с Галевите в Кюстендилския окръжен съд.

„Секунди преди началото на едно от съдебните заседания Владимир Ангелов-Стъклето, който заедно с Пламен Галев и Ангел Христов бяха доведени под конвой с белезници от софийския затвор, стана от пейката и обръщайки се към мен и Пламен Миланов, пред всички в залата повтори заплахата, която месец преди това ни отправи на друго заседание Пламен Галев:

„Вече сте мъртви”.

Наистина този път се разтреперихме. Пламен веднага отиде при прокурора и му каза за току-що отправената заплаха, която я чуха и други в залата. Незабавно ни изведоха от залата, качиха ни в кола и ни заведоха в кюстендилското следствие, където пред съдия документирахме заплахата. Ако разследващите органи сега ме поканят да свидетелствам с тези и други факти, които да помогнат за изясняване убийството на Пламен и Дора – ще се отзова веднага. Страхът за живота ми вече е на втори план“, каза Антонио Якимов.

„Уточнявам, че защитените свидетели бяхме 6, сред тях са бившият кмет д-р Соколов, Стоян Терзийски, който сега е футболист в ЦСКА, и Ивайло Иванов от Самораново, бивш полицай и надзирател. На Ивайло Галевата банда му избиха зъбите от бой за 1 лев през 2001 година, а Стоян Терзийски – Тоци и Отвертката го пребиха пред полицаи и клиенти на заведението „Браво“, защото като сервитьор не им е запазил посочената от тях маса“, разказа още Якимов.

Накрая на разговора ни единият от останалите живи 5 защитени свидетели тъжно коментира:

Всички от процеса срещу Галевите буквално сме съсипали живота си

Едни заминаха за Америка, други в София, аз в Благоевград. Пламен Миланов вече не е между живите. Бившия кмет д-р Соколов опитаха да го взривят, д-р Дангов провали политическата си и кметска кариера. Аз като най-дребен бях пребит от биячите Тоци, Отвертката и другите от бандата. А докторите Карастоянови? Те живеят в обсада. Всеки ден очакват отмъщението на мафията да застигне и тях, защото благодарение на тяхната обективна медицинска експертиза над пребитите Галевите бяха осъдени. И защото отивайки да освободят своята дъщеря и внучка, взета като заложница от Отвертката, в ръкопашната схватка бандитът се пробол със счупено стъкло от витрината на дискотеката. Накрая питам как хора с криминални досиета и без 1 ден трудов стаж получаваха половин милион необезпечени кредити от банка, с които пари купуваха ресторанти, в които пък ресторанти нямаше посещаемост и за 5 лева?”, заключи Антонио Якимов.

Източник: блитц.бг

(Visited 39 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!