НАЙ-НОВИ:

Сибирски тигър предизвика паника в малко китайско селце

Младият тигър бил забелязан в близост до селото Линху в провинция Хейлунцзян в североизточната част на Китай в близост до руската граница, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Хищникът нападнал автомобил и се нахвърлил върху жител на селото, научи ЗАРАТА.

След това той се насочил към двама фермери, работещи в полето, установил свидетелят Ван Сюе, пътуващ в автомобила. „Извиках им да се скрият, но тогава тигърът нападна колата ми“, сподели потърпевшият. По боята на колата още стояли драскотините от ноктите и огромните лапи на хищника.

Ван Сюе бил тероризиран впоследствие получил сърдечни проблеми. Никой от пътуващите в автомобила не бил наранен. Беше разпространено и видео как тигърът напада жител на селото, работещ в полето. Той пострадал леко, а хищникът избягал. По късно той бил локализиран и полицията го обезвредила с помощта на стрелички с приспивателно. След това тигъра е бил поставен под 45-дневна карантина в град Мудандзян.

В природата на свобода живеят около 500 сибирски тигъра, предимно в Русия, като по-малко от 30 обитават Китай. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Коментарите са изключени.

Left Menu Icon