(SK) Айфеловата кула отново отвори врати; от следващата седмица от посетителите ще се изисква здравен пропуск

SK 21:05:01 16-07-2021
DI2104SK.007
Франция – Айфелова кула – коронавирус

Айфеловата кула отново отвори врати;
от следващата седмица от посетителите
ще се изисква здравен пропуск

image0 (9K)

Париж, 16 юли /БТА/
Айфеловата кула посрещна туристи за пръв път от близо девет месеца. Символът на Париж отвори отново врати за посетители, докато Франция въвежда нови правила за борба с коронавируса, целящи да възпрат бързо разпространяващия се вариант Делта, предаде Асошиейтед прес.
Първите посетители, които бяха маски, се качиха на асансьорите видимо развълнувани.
Кулата беше затворена през октомври миналата година, докато страната се бореше с втората вълна на пандемията. Тя остана затворена за реновиране дори след отварянето на туристическите обекти миналия месец.
Световната забележителност възобновява работа само дни след речта на президента Еманюел Макрон, в която той обяви нови мерки за предотвратяване на четвърта вълна на коронавируса, включително задължително ваксиниране на здравните работници и задължителни здравни паспорти за влизане в ресторанти и туристически обекти.
От сряда следващата седмица всички посетители на Айфеловата кула на възраст над 18 години ще трябва да показват пропуск, доказващ, че са изцяло ваксинирани, че имат отрицателен тест за коронавирус или наскоро са преболедували КОВИД-19. Маските са задължителни, а дневният брой на посетителите ще бъде сведен до 50 процента от нормата отпреди пандемията, която беше 25 000 души.
Правилата обаче не уплашиха тълпите, отбелязва АП. /Асен Георгиев/

/ДИ/

Източник: http://www.bta.bg/ .

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!