(SK) Върховният съд на Каталуния одобри искането на регионалните власти за въвеждане на полицейски час

SK 18:14:31 16-07-2021
DI1813SK.001
Испания – Каталуния – полицейски час

Върховният съд на Каталуния одобри
искането на регионалните власти
за въвеждане на полицейски час

image0 (9K)

Барселона, 15 юли /БТА/
Съдът одобри искането на регионалните власти на испанската автономна област Каталуния за връщане на нощния полицейски час в големи градове на провинцията, включително Барселона, предаде Франс прес.
Мерките ще се прилагат от този уикенд в продължение на най-малко седмица, в момент когато броят на случаите на заразяване в региона нараства.
Върховният съд на Каталуния уточни, че е одобрил въвеждане на полицейски час от 1 до 6 часа сутринта до 23 юли, но само в градовете с над 5000 жители и ако броят на заразените за последните седем дни надхвърля 400 на 100 000 жители.
Градовете и селата, заобиколени изцяло или частично от общини, отговарящи на посочените критерии, също ще бъдат засегнати от полицейския час, уточни съдът в публикуваното си днес решение.
Според списъка, добавен към съдебното решение, ще бъдат засегнати десетки градове. Поради появата на варианта Делта ситуацията в Каталуния е извън контрол, като броят на заразените за последните 14 дни достигна 1107 на 100 000 жители. Ситуацията е особено тревожна сред младите, които доскоро нямаха право да се ваксинират.
Местните власти вече решиха да спират всякакви нощни дейности в 00:30 ч. и да ограничат събиранията на хора до 10 души. /Асен Георгиев/

/ДИ/

Източник: http://www.bta.bg/ .

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!