(SK) В Израел започнаха да ваксинират определени групи хора с трета доза от ваксините срещу коронавируса

SK 18:36:31 12-07-2021
GG1835SK.010
Израел – коронавирус – ваксинация – трета доза

В Израел започнаха да ваксинират определени групи хора с трета доза от ваксините срещу коронавируса

Тел Авив, 12 юли /БТА/
Израел започна днес да поставя трета доза от ваксините срещу коронавируса на хора със слаба имунна система. Това става на фона на нарастването на случаите на зараза с коронавируса, свързани с разпространението на силно заразния вариант Делта, предаде Франс прес.
Еврейската държава беше една от първите в света, които в средата на декември поставиха началото на голяма кампания за ваксинация. Страната сключи договор с компанията Пфайзер, която я снабди бързо с милиони и дози от ваксината си в замяна на данни за ефекта от нея. Тази кампания позволи да се поставят две дози от ваксината на над 55 процента от населението. При най-възрастното население ваксинираните напълно са дори 85 процента. Всичко това доведе до отваряне на кафенетата, баровете и магазините, а броят на новозаразените спадна от 10 000 на под 100 на ден. Но в последните седмици броят на случаите тръгна нагоре на фона на разпространението на варианта Делта на вируса. Властите върнаха някои ограничения, като например носенето на маски на затворени обществени места.
Днес министерството на здравеопазването обяви, че разрешава поставянето на трета доза от ваксината на Пфайзер на някои хора със особено уязвима имунна система и която не реагира достатъчно добре на поставените досега две дози.
/ГГ/

Източник: http://www.bta.bg/ .

(Visited 1 times, 1 visits today)

40

споделяния
error

Харесва ви статията? Споделете,моля!