СК „Августа“ организира силен турнир по спортна стрелба в Стара Загора

От 22 до 25.04.2016 г. клубът по спортна стрелба „Августа“ съвместно с Община – Стара Загора и Български Стрелкови Съюз ще проведе Държавен турнир „Стоян Пенчев“ по спортна стрелба с малокалибрено оръжие.
Състезанието е част от Държавния спортен календар , реализираните резултати ще важат за „покриване“ нормативи , за участие в Европейското първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за юноши и девойки. Тъй като настоящата година е Олимпийска за мъжете и жените не се провежда Европейско първенство с малокалибрено оръжие , за тях остава поддържането на спортната форма и подготовката за състезанията от следващия Олимпийски цикъл.
В турнира ще участват утвърдени състезатели и млади надежди , които сега правят първите си стъпки в спортната стрелба. За някои това състезание ще бъде първи старт , но те имат възможности и при сериозна спортна подготовка считаме , че през следващите години се очаква от тях да спечелят медали от Държавни Първенства и да станат част от Националния отбор на България.
„Турнирът ще бъде проведен и в чест на Заслужилия Майстор на спорта и дългогодишен треньор в нашия клуб – Стоян Динев Пенчев. Благодарение на неговия труд от 1978 г до 1986 г. спортната стрелба в Стара Загора повиши значително своята популярност. Знанията , които той предаде на хиляди спортисти и уменията , които изгради в тях доведоха до спечелването на много медали от Световна и Републиканска величина . Част от тези спортисти са : Спас Копринков , Симеон Симеонов , Иван Минчев, Драган Драганов , Мина Варджиева и мн. др.
Стараем се да следваме неговия пример и залагаме усилия в подготовката на млади състезатели , които да поддържат славата на Стара Загора“, заяви треньорът на старозагорския клуб Георги Кочеренко.


image0 (9K)