Смъртни заплахи към персонала на детска градина в гоцеделчевско село

Млад мъж от седмици качва в социалните мрежи видео послания с откровени закани за насилие върху част от служители на детска градина в Лъжница.

В клиповете мъжът недвусмислено говори за смърт, кръв и убийства. Хората са притеснени, защото, агресията на младия мъж може да застигне и децата им.

„Заплахите започнаха от 27 октомври. През пет минути има видеоклипчета със заплахи. Не мога да разбера, защо са насочени към мен и децата. Не се познаваме лично, тук работи жената на брата на лицето. Не знам какви са обвиненията към мен и защо заплашва децата”, заяви директорка Нефсе Койнар пред NOVA.

Родителите са много изплашени от случващото се. Те настояват да се вземат някакви мерки срещу мъжа.

„Подадохме сигнал в РПУ-Гоце Делчев. Имаме комуникация с хората, които се занимават със случая. Те дойдоха, взеха данни от родителите на момчето. Доколкото го познавам Шабан, в миналото е бил тих, не е проявявал агресия. Но при последната среща, когато дойде в кметството, по думите и исканията му, прецених, че може би изключва на моменти и е нужно лечение. Трябва да се види и да му се постави някаква диагноза”, заяви Заамфир Койнаров, кмет на Лъжница.

Мъжът е задържан в 5 РУП на полицията в София.


image0 (9K)