Според Борисов: Все повече млади хора се връщали в България?!

Крайно неадекватно изказване е направил премиерът Бойко Борисов в интервю за списание „9 месеца“: „За радост, все повече млади хора се връщат. Всичко, което се прави в инфраструктурата, в конкурентоспособността, в намирането на нови инвеститори, всичко това променя условията в България“. Не е ясно къде Борисов е видял млади хора връщащи се в България.

„Ние сме мечтали да имаме метро, магистрали, жп линии. Огромни неща се направиха“, хвали се той.

Списанието се съобразява със спецификата на аудиторията и пита правителствения шеф дали помага в грижите, свързани с новородения му внук Бойко. „Аз никога не съм участвал в тези процеси. Нито когато Венета беше малка, нито сега. Даже избягвам да го виждам, защото искам да поотрасне. Притеснявам се с тези грипове“, отговаря той. Борисов добавя и какви ще са приоритетите във възпитанието на малкото дете: „Единственото, което със сигурност ще го насърчавам да прави, е да спортува и да учи езици. Защото в съвременния глобален свят и едното, и другото е важно, но за да бъде истински мъж, трябва да може да защити жената до себе си след време.“

Попитан за промените в учебниците, Борисов отсича: „Аз бях против събарянето на Мавзолея, защото сега децата ни трябва да знаят как е действал тоталитарният режим, как е използвал младежта по митинги и манифестации.“ Според него най-много промени трябва да има в системата на средното образование, за да могат децата да се подготвят за нуждите на бизнеса. „Нужни са промени не само в теорията, но и в практиката, така че да бъде съобразена с настоящите условия. Дипломата не гарантира работа“, казва премиерът.

Източник: Труд

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)