НАЙ-НОВИ:

Свършват местата в гробището край Хрищени

До половин година новите места в старозагорския гробищен парк край Хрищени ще свършат. Остават подготвените за погребения четири парцела с обща площ около 4 декара, съобщи за Радио Стара Загора отговорникът на гробищния парк Йордан Киндалов.

Припомняме, че Община Стара Загора работи по проект за нов гробищен парк върху общинска земя в района на Богомилово. Първоначалната му площ ще бъде около 200 дка.

След изчерпването на местата в него, паркът край Хрищени, ще остане действащ и по желание на гражданите за покойниците ще се използват вече предплатените стари гробове, уточни Йордан Киндалов. Той съобщи, че в Община Стара Загора от година върви процес на дигитализиране на наличната информация за всяко едно гробно място там.

А какво предприема ръководството на Гробищния парк по разчистването му от паднали през зимните бури дървета и клони, и мерките за сигурност и организация за предстоящата Задушница, може да чуете утре сутрин в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon