Tesla изгоря по време на движение

Шофьорът е трябвало да разбие прозореца, за да излезе 

Шофьор на Tesla от Ванкувър (Канада) за малко не изгоря, след като неговият Model Y се запали на кръстовище в града, съобщи Automedia.bg.

Джамал Джута разказа пред Driving.са, как успял да да се измъкне невредим от електрическия кросоувър невредим, а видео от инцидента се появи в YouTube.

„Просто спрях на светофара и пусна ляв мигач, след което на таблото се изписа „Грешка! Грешка!“. Тогава видях пушека и се опитах да отворя вратата. Цялата електрическа система обаче отказа. Вратата не се отвори и се наложи да избия прозореца с крак“, разказва Джута.

Други шофьори на Tesla, попаднали в подобни ситуации, също описват, че се чувстват като капан в превозното си средство, когато електрическата система откаже. Това е така, защото при моделите на Tesla щом захранването бъде прекъснато, бутонът за отваряне на вратата също може да спре да работи.

Експерти припомнят, че електромобилите на Tesla са оборудвани с механично освобождаване на вратата, което е скрито под управлението на прозореца. За щастие на Джута, той успява да се измъкне от горящия електромобил. Ако обаче колата му беше ударена от друго превозно средство, ситуацията вероятно и било доста по-сложна.

Във видеото се вижда, че екипът на пожарната идва бързо на мястото на инцидента, а гасенето на пламъците отнема около 5 минути. Изгорелият Model Y е само на 6 месеца, като е напълно неизползваем и сега застрахователят ще трябва да го плати.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 263 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!