Тризначките победиха! Съд отмени глобата на една от тях, паркирала на спирка

Съд в Благоевград отмени глобата от 90 лева на една от тризначките – Надежда Станчева. Тя й беше наложена за неправилно паркиране на автобусна спирка, съобщи struma.bg.

Надежда беше хваната в нарушение на 8 септември миналата година. Полицаи забелязали, че в района на спирка на градския транспорт е спрял автомобил BMW. Когато служителите на реда се приближили, в колата нямало шофьор, а само пътници – другите тризначки Вяра и Любов. Минути след това пристигнала и Надежда, на която бил съставен акт за нарушение на наредбата за организация и управление на движението на територията на община Благоевград. Тя отказала да го подпише. Впоследствие получила наказателно постановление, подписано от кмета Атанас Камбитов с определената глоба от 90 лева, която тя обжалвала в съда.

Надежда Станчева не отрича, че е управлявала лекия автомобил, но твърди, че е невинна. Казва, че й прилошало и спряла на автобусна спирка с включени светлини. Престоят й бил 3-4 минути, докато отиде до аптеката да си купи лекарства. „За първи път ми се случва нещо, не боледувам често, но по това време водих едно дело, явно ми оказва влияние, свалих рязко няколко килограма“, обясни Надежда в защитната си пледоария. Тя се яви без адвокат на делото.

Съдия Мирослава Йорданова отмени глобата заради допуснато съществено процесуално нарушение – липсващ подпис на свидетел на отказа на Надежда да разпише акта за административно нарушение. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.


image0 (9K)