Доналд Тръмп: Нашите пилоти трябва да стрелят по руските изтребители

Американските военни пилоти трябва да „откриват огън“ срещу руските изтребители, които се приближават опасно близо до самолетите им, ако дипломатическите канали за предотвратяване на такива инциденти не работят. Това заяви Доналд Тръмп, който се състезава да бъде номиниран за кандидат за президент на САЩ, в интервю за американското радио Indiana Radio.

Републиканецът Тръмп смята, коментира инцидент над Балтийско море, при който руски изтребител „Су-27“ е прелетял на много малко разстояние над американски разузнавателен самолет. Маневрата беше определена от Пентагона като агресивна. От Министерството на отбраната на САЩ заявиха, че подобен тип маневри биха могли да доведат до ескалация на напрежението между Москва и Вашингтон.

„Обама трябваше да се обади на Путин и да каже: „Слушай, направи ни услуга, не правете това, махнете този маниак“. Но ние нямаме такъв президент. Той би излязъл да играе голф“, каза Тръмп по адрес на президента на САЩ, който е от конкурентната Демократическа партия.

„И ако това не работи, не знам… в такъв момент трябва да се стреля. Това е позор. Това е пълно неуважение към нашата страна и към президента Обама“, коментира републиканецът Тръмп.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.