Убитата жена в Негован е имала фасети – за разследващите това е знак

Тя е полагала грижи за зъбите си, установени са корони от металокерамика, мостове, пише „Телеграф“.

За разследващите това е знак, че жената е имала средни към високи доходи. За разлика от нея, другия убит не е имал зъби и е носил протези, откъдето се смята, че е значително по-стар от жената.

От МВР посочват предполагаемата възраст на жертвите – дамата между 45 и 55 г., докато мъжът – 65 – 75 г. Засега предположението е, че са или съпрузи, или брат и сестра. Днес трябва да станат ясни резултатите от ДНК анализа, за да се потвърди, или отхвърли връзка между двамата.

За криминалистите съществува още неяснота дали телата не са били съхранявани някъде, преди да бъдат нарязани, или това е станало в деня на престъплението. Човекът, извършил тежкото престъпление, е поел голям риск, защото е натоварил 5 бидона с останки в колата си, които е закарал до езерото, за да ги изхвърли.

Водоемът е използван като кариера за пясък и на места дълбочината му е 25-30 метра.

Местни разказват, че в него има доста удавници, чиито тела така и не са намерени. Последно през миналото лято там се е удавил пиян жител от селото.

Припомняме, че мъжът и жената са убити с по един изстрел в главата, произведен от пистолет. Какъв точно е калибърът на оръжието, още не може да се каже, защото е стреляно под ъгъл, поради което куршумът е нанесъл повече поражения.

Жената е била облечена в евтина рокля, каквито носят бабите по селата. Предполага се, че това е било по-скоро ежедневна дреха, използвана от жената като си е в домашни условия.

При първия труп извършителят е действал изключително прецизно и хладнокръвно. Не са установени наранявания по костите, типични за неопитна ръка.

При втория вероятно времето е притискало извършителя и си е помагал с малка брадва. Криминалистите се надяват да установят самоличността на жертвите по-бързо, за да могат да разплетат тежкото престъпление.

Основната версия е, че извършителят е човек от семейството, или близък, поради което не е бил подаден сигнал за изчезването им.

До момента около 60 души се водят безследно изчезнали у нас, но са били пуснати за издирване от семейства им.


image0 (9K)