Улулицата Лули търси млади природозащитници в Стара Загора

Международен ден на Земята – денят, в който всички хора отдават нужното значение на околната среда и дейностите за нейното опазване.
Като част от кампанията, на 25 април /събота/ Зелени Балкани и Mall Galleria ще организират среща, в която деца и граждани  на Стара Загора ще получат информация за дейностите на Зелени Балкани, заплахите за Българската природа и работата на природозащитниците.
От 16,00 до 20,00 часа в Mall Galleria децата ще могат да участват в артистични ателиета: рисунка – послание за Деня на Земята, изработка на макети на ветрушка, оригами на различни животни, изработка и оцветяване на маски.
Събитието ще има специален гост – това е улулицата Лули – един от стационарните пациенти в Спасителния център за диви животни. Лули има частична слепота, поради което не може да бъде върната в дивата природа. Тя се отглежда стационарно в Спасителния ни център и е „посланик на дивите животни“. Чрез непосредствения си досег с нея деца и родители научават колко удивителни са птиците, защо са застрашени редките видове и как да помогнем за тяхното опазване. Птицата, заедно със своя обучител Дарън ще бъдат на щанда ни от 16,00 до 17,00 часа.

Arhiv

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

30 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

34 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

54 минути ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

един час ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

един час ago
image0 (9K)