Въглехидратните храни, които са полезни при отслабване

Някои храни, богати на въглехидрати, са много полезни за нашия хранителен режим и спомагат за отслабването.

Кои са най-полезните въглехидрати, подходящи при стриктна диета.

Пълнозърнести ръжени сухари – чудесно решение за отслабване, ако искате да държите апетита си под контрол. Те имат високо съдържание на фибри, ниско на натрий и не съдържат никакви мазнини. С ръжените изделия можете успешно да контролирате и нивата на кръвната захар.

image0 (9K)

Ечемикът насърчава чувството на ситост. Вареният ечемик засилва метаболизма и обмяната на веществата, може да се добави в супи и салати, а стрит на прах – той е подходящ за смес за здравословни палачинки.

Печеният нахут, освен с въглехидрати, е зареден и с голяма доза протеини. Доказано е, че хората, които консумират често нахут, преяждат значително по-рядко. Това важи и ако в менюто ви са включени още фасул, боб и леща.

Овесената каша, особено запарена с топла вода, е перфектният начин да закусвате, ако спазвате специален хранителен режим за редуциране на теглото.

Киноата, която съдържа всички полезни и съдържащи се в зърнените култури съставки, но в двойни дози. Тя поддържа балансът в процесите, които протичат в организма и е чудесна за диетичен режим, тъй като произвежда по-ниски нива на мастните киселини.

Сладките картофи – те насърчават ускоряването на метаболизма, съдържат около 27 грама въглехидрати и засищат желанието не само за храна, но и специално за сладки (захарни) изделия. Освен това нямат мазнини и имат по-малко калории от белите картофи.

Киселото мляко е пробиотик и съчетано с нискокалорична диета може осезаемо да намали обиколката на талията.То дава на организма протеини, като не го лишава от полезните мазнини и естествени захари в състава си. Наистина полезно и чудесно средство за поддържане на добра фигура.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!