Верижна катастрофа с 4 камиона затвори Прохода на Републиката

katastrofa kamioni

На 4 май по обяд поради верижна катастрофа с 4 тежкотоварни автомобила беше затворен Проходът на Републиката и движението се пренасочваше през „Шипка“.

Около 12,30ч., по пътя в райно на с.Пчелиново, в посока юг, се е движил товарен ”Ивеко“, управляван от 56-годишен румънски гражданин. На десен завой, поради движение с несъобразена скорост (дъжд и мокра пътна настилка), водачът загубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и с полуремаркето си ударил движещия се в обратна камион ”Ман”. След ”Ман”-а карал товарен ”Мерцедес Спринтер”. Той набил спирачки, но отзад го блъска товарно ”Рено” с прикачено полуремарке. В следствие на удара, ”Мерцедес”-ът се блъснал в движещия се пред него „Ман”.

При настъпилото ПТП е пострадал 49-годишния водач на ”Ман”. Същият е прегледан на място от екип на ФСМП – Гурково и освободен с охлузване на дясна подбедрица. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за четиримата водачи. Образувано е досъдебно производство.


image0 (9K)